Awesome Followers

10 January 2012

~~ Pengembaraan kami episod 2 : sepagi bersama-sama ~~


An nyong ha se yo..!!!

Jom continue our journey dalam entri petang ni. Tapi kali ni journey kami berdua je. Kira honeymoon after engagement la. Cheewaahhh! *tangan di dada mata ke atas*. Jom usha...

Isnin 09012012

6.20 am :


~Bangun pagi-pagi sebab Asha and Ayu nak pergi sekolah. Perghh,memang mengantuk. Tu lah,tidur lambat lagi..


~Oh,kejutkan beliau memang satu cabaran yang besar. Sedia maklum,beliau sangat payah nak bangun pagi..

7.00 am :


~Bergerak ke kedai mak beliau untuk bekpes sementara tunggu beliau bersiap pulak.


~Aku duduk-duduk sambil bace novel yang aku beli dekat bandar Kuala Selangor.


9.00 am :


~Bertolak keluar dari Kampung Kuantan dengan hati yang sayu. Argh,aku benci perpisahan. Serius!


~Kami singgah dekat kebun itik nak ambil telur itik sebab mak beliau suruh aku bawak balik Pahang. Rezeki kan?
  
9.30 am :


~Sampai dekat pekan lama kuale. Beliau beli kacang pagoda yang mahal tu (sebab tak sedar pun harga kacang tu berape)sebab nak bagi lotong makan.


~Naik bukit Melawati. Gile banyak lotong yang menanti. Mule-mule agak cuak tapi bile tengok beliau relax je bagi lotong tu makan,aku pun join same. Jadi seronok plak..


lotong first sampai
amik kau,segerombolan datang


beliau relax je


aku kena serang


peace kelegaan

10.30 am :


~Bertolak ke Tanjung Karang. Kat sane ade sawah padi. Aku sangat suke sawah. Ni first time aku nak tengok live kampung-kampung yang ade sawah..


~Dah sampai,aku jadi tergamam. Sumpah sangat cantik. Subhanallah..




11.15 am


~Kembali ke Bukit Melawati. Nak bagi lotong makan kacang panjang plak. hehehe..

cantik kan. Belakang tu laut..
~So,kat sini aku jadi model beliau je. Penat aku berposing tau..

makam diraja selangor
meriam penggawa


perigi beracun okay


muzium sejarah


rumah api




Selepas penat berposing and bergambar ( macam tak datang dah kan ),kite orang bergerak balik ke Karak dengan perasaan yang sedih. Aku lah of cos.


Oh,dalam perjalanan balik mase melalui pasar borong Selayang,kite orang ternampak accident yang baru je berlaku. Perempuan melayu and lelaki kalau tak silap. Sumpah sampai sekarang aku terbayang.


To my guy,Mohd Akemar Abu Bakar,thanks sangat-sangat untuk hadiah yang bermakna ni. ILYVM!

#HugsLove
~ aku darah anak malaysia ~



2 comments:

Serigala Maroon said...

oh nama nye lotong eh? xtau plak huhu .. pernah pegi skali je .. seram tgok menatang tu kerumun org ramai

Farah Kamarudin said...

die tak makan orang la kak. Gigit pun tak. Baik sangat2.. Comeiii..