Awesome Followers

12 September 2013

Selamat Datang!

alhamdulillah..
selepas 5 bln lebih dilempar pertanyaan bila nak berisi,hari ni aku boleh jawab dalam sebak yang haru,

" sekarang dah bla bla bla bulan."

manusia paling gile happy sampai tidur pun senyum,opkos suami aku. gile excited!
dia yang ingatkan aku bila nak makan vitamin (even ada yg pesan jgn makan sebab baby gemuk nanti). tapi kena telan jugak sebab tak nak beliau bebel. fioneee...

start motor pun dah kena dia yang start. tak boleh nak start sendiri. sebab penyetat dia kemain payah. sampai aku kena berdiri dulu baru pijak kekuat. tak ke boleh effect kandungan aku tu. bila beliau startkan,gile rasa macam boss. haha.

tapi sangat bersyukur sebab aku tak banyak sangat alahan or mengidam apa-apa. loya plus muntah pun memang sangat jarang. loya ada tapi muntah belum ada. alhamdulillah. tekak and badan ni macam faham yang beliau tak 24jam ada dengan aku. sangat bekerjasama. terkadang letih je yang mengundang. mengantuk kemain (padahal hari-hari pun mengantuk aje).

sekarang,hari-hari rasa macam bermakna. tunggu setiap detik yang datang dengan sangat excited. tak tergambar dengan kata-kata bila kita tahu ada satu nyawa lagi dalam diri kita. alhamdulillah.

kepada yang selalu mendoakan,terima kasih. 
kepada yang selalu bagi dorongan time aku down sebab asakan kenapa lambat,terima kasih.
kepada yang bagi nasihat itu ini,terima kasih.

kita sama-sama tunggu.

2 comments:

Mariyam Nabella Ishak said...

Alhamdulillah..Tahniah dari akk..jaga diri baik2.. patut la mgidam nak makan potai ye..upe2nye ad isi!! bab2 mkan minum ni jaga2 ye.. rase was2 tnya la ibu n mak mertua.Vitamin tu makan esp FOLIC ACID..sgt wajib utk memastikan anak dlm perut tu mebsar dgn sempurna dan mgurangkan risiko kecacatan tulang belakang (Spinabifida)nnti google ye.. org ckp kalo mkn vitamin bby gemok tu mitos je..nak bby sihat n sempurna kna la mkn k..nnti da msuk dlm 3 bln amik Obimin..dlm tu da ad sume kndungan vitamin..take care...

Farah Kamarudin said...

doc ada bg obimin tu masa nak make sure betul ke pregnant. dah boleh makan ke?